tirsdag den 20. december 2016

Spruttegruppen

Kender du til spruttegruppen?

Spruttegruppen har eksisteret siden 2013, hvor der siden er blevet samlet over 21.000 sprutter til 16 af Danmarks neontalafdelinger. Sprutterne bruges til for tidligt fødte, da armene på sprutterne minder dem om navlestrengen og skaber dermed tryghed.


Jeg synes dette er et fantastisk projekt og en god måde at bruge sine bomuldsrester.

Fyld, rester og hæklenåle klar til sprutte-produktion.


Det tager ikke lang tid at lave en sprutte eller en gople. Derudover går der ikke meget garn og netop derfor foreslår jeg, at man benytter sine rester. De eneste krav der er til sprutterne/goplerne er, at de laves i 100% bomuld og at fyldet kan vaskes ved 60 grader. Hertil må armene ikke måle længere end 22 cm, men følger man opskrifterne, så skal man ikke bekymre sig.
Har du ikke lige en masse rester liggende, men har tid og lyst til at hækle sprutter, så er der mulighed for at få noget sponsor-garn. Dette kan du læse mere om på hjemmesiden eller deres facebook-side.

Udover du kan støtte et godt projekt kan du indtil d. 31/1 også sende dine sprutter til jordemoderstrik, som afholder en konkurrence blandt alle der sender sprutter til hende. Hun sørger for at sprutterne bliver fordelt til der hvor de mangler mest. Med hendes projekt har hun også fået sat fokus på sprutterne, da antallet der bidrages med hvert år er faldende. Jeg må indrømme at jeg også længe havde snakket om disse sprutter, men aldrig fik mig taget sammen. Så da jordemoderstrik kom frem med sin "kampagne"/konkurrence, så skulle det altså være nu. Jeg påtænker dog også herefter, at jeg i fremtiden skal bruge mine rester på sprutter :-).

Glædelig jul og Godt Nytår til jer alle.
Håber at I må få en masse tid til hækling ;-)

/Anna

Ingen kommentarer:

Send en kommentar